ua en ru

Для реагування на лісові пожежі в Україні чергують 50 тис. чоловік і 10 тис. одиниць техніки, - Вілкул

Для запобігання і реагування на надзвичайні ситуації з лісовими пожежами у бойовій готовності знаходяться комплексні підрозділи загальною чисельністю 50 тис. чоловік і складаються з працівників ДСНС, МВС, ЗСУ та лісгоспів. В роботу задіяні також 10 тис. одиниць техніки і 7 патрульних вертольотів. Про це на нараді повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, передає прес-служба чиновника.

"У зв'язку з різким підвищенням температурних показників навколишнього середовища, збільшується ризик виникнення лісових пожеж. В Україні проводяться масштабні навчання, яких беруть участь підрозділи ДСНС України, армії, МВС і лісових служб, що дозволяють спрацювати на випередження. В даний час в Україні підготовлені групи військ загальною чисельністю 50 тис. чоловік для реагування на загрози виникнення лісових пожеж. Також в бойовій готовності знаходиться 10 тис. одиниць техніки, у повітрі чергують 7 вертольотів, ведеться постійне спостереження з 414 вишок, встановлених в лісовому господарстві", - сказав Вілкул.

Він доручив керівникам регіонів посилити контроль за місцями масового відпочинку людей в лісах, вирішити питання щодо недопущення спалювання сухої трави.

Читайте також: В Україні кількість пожеж у порівнянні з минулим роком зменшилася в два рази, - ДержНС