ua en ru

Для поїздок до Росії за закордонними паспортами потрібен перехідний період, - Кожара

Для поїздок до Російської Федерації за закордонними паспортами потрібен перехідний період. Про це сьогодні у Ростові-на-Дону заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Для поїздок до Російської Федерації за закордонними паспортами потрібен перехідний період. Про це сьогодні у Ростові-на-Дону заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара (на фото), передає радіо "Свобода".

"Зокрема, Російська Федерація пропонує здійснювати поїздки за закордонними паспортами. Може, це й нормально, але нам необхідний перехідний період, щоб наші громадяни змогли отримати закордонні паспорти", - зазначив Кожара.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що громадяни України мають їздити до Росії за закордонними паспортами, точно так само і громадяни РФ при поїздці до України мають користуватися цим документом.

"Вважаю, це абсолютно правильно, треба їздити за закордонними паспортами, а не за внутрішніми паспортами... Закордонний паспорт зараз зробити не проблема, абсолютно вірно. Треба зробити так, щоб до моменту, коли цей режим буде вводитися, щоб усі, хто хотів, ці паспорти отримав. А візи нам не потрібні. Я вважаю, це буде колосальною помилкою. РФ візи вводити не передбачає", - наголосив Лавров.

Нагадаємо, зараз між Україною і РФ можна подорожувати за внутрішніми документами.

Раніше радник Президента Росії Сергій Глазьєв заявляв, що, у разі підписання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС, Росія запровадить візовий режим з Україною. Втім, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв сподівається, що введення візового режиму між Україною та Росією не відбудеться.

Зазначимо, на даний час громадяни України за внутрішніми документами можуть подорожувати до РФ, Білорусі і Казахстану.