ua en ru

Країни МС можуть ввести візовий режим з Україною, - Глазьєв

Країни Митного союзу (МС) можуть ввести візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання. Про це в ефірі "Ехо Москви" радник Президента Росії Сергій Глазьєв.

Країни Митного союзу (МС) можуть ввести візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання. Про це в ефірі "Эхо Москвы" радник Президента Росії Сергій Глазьєв (на фото).

За його словами, це цілком може статися при поглибленні інтеграції країн в рамках Митного союзу.

Глазьєв також зазначив, що йому всіма силами хотілося б уникнути такого розвитку подій.

Крім того, він сказав: "Та політична сила, яка сьогодні перебуває при владі в Україні, вона пройшла під гасла зближення з Росією. Більше половини їх виборців жорстко орієнтована на приєднання України до Митного союзу з Росією, судячи по їх українських соціологічних опитуваннях. Та політична сила, яка сьогодні при владі, спиралася на нашу підтримку. Не було б нашої підтримки - не було б цієї політичної сили".

Варто відзначити, що вчора Президент РФ Володимир Путін заявляв, що введення візового режиму в СНД відштовхне від Росії колишні радянські республіки."Візовий режим у рамках СНД буде означати, що ми відштовхуємо від себе колишні республіки Радянського Союзу. А нам потрібно не відштовхувати, а залучати, але потрібно зробити цей процес більш цивілізованим", - пояснив Путін, коментуючи проблему великої кількості мігрантів у РФ з цих країн.

За його словами, на цьому напрямку потрібно налагодити роботу так, щоб це не дратувало корінне населення республік, а, навпаки, викликало позитивну реакцію, маючи на увазі, що ринок праці РФ потребує наповнення тих робочих місць, які не заповнюються місцевими громадянами.

Нагадаємо, в травні глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський заявив, що для впорядкування міграційних потоків Росія може ввести для громадян країн СНД в'їзд в країну за запрошеннями.

За словами чиновника, введення візового режиму на даний момент не актуально. Однак чиновники можуть ввести в'їзд за запрошеннями щодо тих країн, звідки приїжджає найбільша кількість мігрантів. "Але тут потрібно додатково попрацювати, це непросте питання. Ми будемо думати на цей рахунок", - додав Ромодановський.