ua en ru

Громадяни України повинні їздити до Росії без віз, але по закордонних паспортах, - Лавров

Громадяни України повинні їздити в Росію по закордонних паспортах, точно так само і громадяни РФ при поїздці в Україну повинні користуватися цим документом. Про це сьогодні в Ростові-на-Дону заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Громадяни України повинні їздити в Росію по закордонних паспортах, точно так само і громадяни РФ при поїздці в Україну повинні користуватися цим документом. Про це сьогодні в Ростові-на-Дону заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє радіостанція "Ехо Москви".

"Я вважаю, це абсолютно правильно, треба їздити по закордонних паспортах, а по внутрішніх паспортах... закордонний паспорт зараз зробити не проблема, абсолютно вірно. Треба зробити так, щоб до моменту, коли цей режим буде вводитися, щоб всі, хто хотів, ці паспорти отримав. А візи нам не потрібні. Я вважаю, це буде колосальною помилкою. Російська Федерація візи вводити не планує", - сказав він.

Нагадаємо, зараз між країнами можна подорожувати по внутрішніх документах.

При цьому раніше радник Президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що в разі підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС, Росія введе візовий режим з Україною.

По внутрішніх документах громадяни України можуть подорожувати в РФ, Білорусь і Казахстан.