ua en ru

Для охорони порядку під час виборів залучать весь склад міліції, на звернення учасників виборчого процесу негайно реагуватимуть,- міністр внутрішніх справ

За будь-яким зверненням учасника виборчого процесу (йдеться про день виборів) буде негайне й належне реагування, запевнив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час зустрічі в міністерстві з керівництвом Комітету виборців України. За кожною дільницею закріплено співробітників міліції, які нестимуть службу з охорони громадського порядку за межами території голосування, однак мають негайно відреагувати на звернення громадян, роз'яснив міністр Могильов. У разі повідомлення про правопорушення на дільницю буде надіслано слідчо-оперативну групу, яка збере всі необхідні матеріали та передасть їх до прокуратури для ухвалення законного рішення. Про це повідомив Департамент зв'язків з громадськістю МВС України.

Для охорони громадського порядку під час виборів буде залучено практично весь особовий склад міліції. Для цьогорічних виборів влаштовано значну кількість виборчих дільниць, понад 30 тисяч; на кожній з них працюватиме по два співробітники міліції. Вони охоронятимуть завезені на дільниці виборчі бюлетені аж до моменту початку засідання виборчої комісії 31 жовтня, а також нестимуть службу за межами території голосування безпосередньо в день виборів.

Міністр внутрішніх справ також зазначив, що за зверненнями членів виборчих комісій співробітники міліції супроводжуватимуть їх до виборців, які голосуватимуть вдома.