ua en ru

Директор Київського військового ліцею ім. І. Богуна, підозрюваний у хабарництві, частково визнав свою провину

Директор Київського військового ліцею ім. І. Богуна, підозрюваний у хабарництві, частково визнав свою провину. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування та скерувала до суду матеріали кримінального провадження стосовно чиновника, викритого на одержанні хабара у 5 тис. дол.

За результатами розслідування посадовцю, який до того ж має звання генерал-майора, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України - Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровані до Києво-Святошинського райсуду Київської області для розгляду по суті. Державне обвинувачення у суді підтримуватиме прокуратура Києва.

Нагадаємо, 11 липня 2013 р. працівники прокуратури Києва та СБУ затримали посадовця у м. Боярка Київської області, де розташований навчально-оздоровчий комплекс військового ліцею. Генерал-майора викрили під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. дол. за позитивне вирішення питання щодо вступу абітурієнта до навчального закладу.

У подальшому за клопотанням слідчого прокуратури суд відсторонив директора військового ліцею від займаної посади.