ua en ru

Deutsche Bank вважає польський злотий самою дешевою валютою у світі

Deutsche Bank вважає польський злотий самою дешевою валютою у світі Фото: Deutsche Bank назвав польський злотий самою дешевою валютою у світі

"Вартість" польської валюти недооцінена на 10%

Згідно з дослідженням економістів Deutsche Bank, польська національна валюта - злотий - зараз має дуже низьку ціну на світовому ринку і є, на їх думку, найбільш дешевою валютою в світі. Про це повідомляє "Радіо Польща".

Як йдеться у повідомленні, дослідження проводила група Global FX Research з Deutsche Bank. На їхню думку, "вартість" польського злотого недооцінена приблизно на 10%. Також прогнозується зростання курсу злотого на тлі зростання польської економіки, рівня зарплат, високих показників ділової активності та рекордно низького рівня безробіття.


Так, за прогнозами групи, зростання економіки Польщі в 2016-2017 роках складе 3,5%, в той час як Єврокомісія прогнозує економічне зростання тільки в 2016 році на рівні 3,5-3,7%.

Крім перерахованих факторів, зростанню курсу злотого, на думку експертів Deutsche Bank, сприятиме монетарна політика центрального банку країни. Зокрема, повідомляє Радіо Польща, Національний Банк Польщі 6 травня заявив, що польська економіка не схильна до інфляції, а дефляція, яка має місце у даний час, не чинить негативного впливу на суб'єкти господарювання.

Як повідомлялося раніше, НБУ розширює групу валют, які широко використовуються для платежів і інвестицій в Україну.