ua en ru

Діти з сімей переселенців більш уразливі до різних форм насильства, - ЮНІСЕФ

Діти з сімей переселенців більш уразливі до різних форм насильства, - ЮНІСЕФ Ілюстративне фото (president.gov.ua)

Також за даними організації, діти з сімей з низьким рівнем доходу піддаються цькуванню удвічі частіше за інших дітей

За даними організації ЮНІСЕФ, діти з сімей переселенців з окупованих територій більш уразливі до різних форм насильства. Про це сказано в матеріалі РБК-Україна "Булінг у законі: як депутати пропонують боротися з дитячою агресією".

Зокрема, в своєму дослідженні ЮНІСЕФ зазначає, що в основному до ризику цькування в Україні схильні діти, закриті до спілкування, а діти з сімей з низьким рівнем доходу піддаються цькуванню вдвічі частіше за інших дітей.

"Крім того, більш уразливі до різних форм насильства, за даними ЮНІСЕФ, діти з сімей переселенців з окупованих регіонів країни", - сказано в матеріалі.

Психолог Олена Шпундра розповіла РБК-Україна, що найчастіше діти-агресори формуються у сім'ї, де батьки або самі жорстоко поводяться з дитиною, або зовсім її ігнорують.

"Також важливо розуміти, що булінг - це хвороба групи, а не одного чи двох людей. Крім двох очевидних учасників, агресора і жертви, є неочевидні - "свита" агресора і свідки булінгу", - пояснила психолог.

Крім оточення дитини, ще однією причиною агресивної поведінки є соціальні мережі. Практикуючий психолог Світлана Колесник вважає, що насильством над іншими дитина хоче показати себе лідером свого оточення. Вона також зазначила, що і в благополучних сім'ях бувають діти-агресори.

Нагадаємо, Верховна рада України може прийняти закон про булінг на одному з найближчих засідань. Як писало РБК-Україна раніше 7 вересня комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній раді прийняти законопроект №8584 щодо протидії булінгу, а 11 вересня в Міносвіти повідомили про готовність документа до прийняття парламентом.