ua en ru

У дітей з "сірої зони" на Донбасі спостерігається посттравматичний стрес, - ОБСЄ

У дітей з "сірої зони" на Донбасі спостерігається посттравматичний стрес, - ОБСЄ Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Деякі школярі повинні щодня перетинати лінію зіткнення, йдучи на навчання

У дітей з "сірої зони" на Донбасі спостерігається посттравматичний стрес. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відрізнити цивільні об'єкти від військових складно. Наші спостерігачі помітили, що деякі школярі повинні щодня перетинати лінію зіткнення, йдучи в школу. Іноді вони перетинають лінію неофіційним маршрутом. У багатьох учнів, за словами вчителів, спостерігаються симптоми посттравматичного розладу. Неможливо точно виміряти психологічний стан дітей ", - заявив Хуг.

За його словами, у вересні ОБСЄ відвідала 163 навчальні заклади, четверта частина цих закладів не функціонує, в 11 з непрацюючих шкіл розміщуються українські військовослужбовці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Хуга, що в цьому році кількість загиблих і поранених на Донбасі становить 425 осіб. Це вже перевищило кількість, зафіксовану у минулому році за аналогічний період. Загальна кількість загиблих і поранених дітей за рік становить 39 осіб.