ua en ru

Депутати Київради підтримують Попова

Депутати Київради висловили підтримку главі КМДА Олександру Попову, усуненому на час слідства від виконання своїх обов'язків указом Президента України. Зокрема, депутат Віктор Гринюк вважає, що Київрада має прийняти всі ті рішення, проекти яких підготувала КМДА під керівництвом Олександра Попова.

"Ми повинні внести поправки до міського бюджету, щоб виплатити зарплати і надбавки бюджетникам. Я хочу нагадати, що виділення додаткової дотації на 130 мільйонів гривень, яку надало місту уряд, домігся саме Олександр Павлович. Якщо ми проведемо сесію і врахуємо ці кошти у міському бюджеті, це буде кращим свідченням нашої підтримки голови КМДА", - сказав Гринюк.

Депутат також вважає, що зараз необхідно зберегти в КМДА команду, сформовану при Олександрі Попові.

"Я розмовляв з колегами-депутатами, всі ми переконані в тому, що Олександр Павлович ні в чому не винен. Це ж абсурд - стверджувати, що мер може віддавати накази міліції! Думаю, і правоохоронні органи дійдуть до такого ж думку. Відповідно, є хороші шанси на те, що Президент відновить Олександра Попова на посаді. А тому, думаю, зараз не будувати припущення про те, хто очолить КМДА, а підтримати ті кроки, які вживає міська адміністрація і перший заступник Попова Анатолій Голубченко. Адже, по суті, ця команда виконує обіцянки, дані киянам головою КМДА", - заявив Віктор Гринюк.

Нагадаємо, що 14 грудня Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що у причетності до організації побиття студентів на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада підозрюються голова КМДА Олександр Попов, заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович і начальник УВС Києва Валерій Коряк. В цей же день Президент України Віктор Янукович підписав укази про тимчасове відсторонення Попова і Сівковича від виконання службових обов'язків.