ua en ru

Денісова вимагає від Москалькової надати дані про стан Балуха

Денісова вимагає від Москалькової надати дані про стан Балуха Фото: Володимир Балух (helsinki.org.ua)

Омбудсмен зазначила, що політв'язня перевезуть в РФ для відбування покарання

Український омбудсмен Людмила Денісова вимагає від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової надати інформації про стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха, який у вівторок, 9 жовтня повідомив про призупинення голодування. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку Денісової.

Денісова відзначила, що Балух на 205 дні голодування призупинив свій протест. Також омбудсмен зазначила, що політв'язня перевезуть в РФ для відбування покарання.

"Вимагаю від Тетяни Москалькової невідкладно поінформувати мене про дійсний стан здоров’я Володимира Балуха. Зараз для нього повна відмова від їжі, як і прийом її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними", - заявила вона.

Денісова вимагає від Москалькової надати дані про стан Балуха

Нагадаємо, 3 жовтня 2018 року Верховний "суд" окупованого Росією Криму скоротив на місяць термін ув'язнення українського активіста, політв'язня Володимира Балуха. "Суд" розглянув апеляційну скаргу і вирішив змінити вирок українському політв'язню. Він проведе у в'язниці 4 роки 11 місяців замість 5 років.

Відзначимо, 5 липня 2018 року у тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. Рублів (близько 4 тис. гривень).