ua en ru

Українському політв'язню Балуху в окупованому Криму скоротили термін ув'язнення

Українському політв'язню Балуху в окупованому Криму скоротили термін ув'язнення Фото: Володимир Балух (helsinki.org.ua)

Термін ув'язнення "суд" в окупованому Криму скоротив на 1 місяць

Верховний "суд" окупованого Росією Криму скоротив на й місяць термін ув'язнення українського активіста, політв'язня Володимира Балуха. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на "Громадське".

Зазначається, що "суд" у середу, 3 жовтня, врешті розглянув апеляційну скаргу та вирішив змінити вирок українському політв'язню Балаху. Він проведе у в'язниці 4 роки 11 місяців замість 5 років.

"Суд" пом'якшив вирок, "з огляду на позитивну характеристику Володимира Балуха".

Володимир Балух назвав справу проти нього сфабрикованою і оголосив голодування 19 березня 2018 на знак протесту.

Нагадаємо, раніше сьогодні Володимир Балух відмовився брати участь по відеозв'язку в засіданні підконтрольного Кремлю "Верховного суду Криму" з розгляду апеляції на вирок. Політв'язень не вийшов з камери, оскільки вимагав бути присутнім в суді особисто.

Додамо, що 10 вересня "суд" Криму розглядав апеляцію адвоката Балуха Ольги Дінзе на постанову "Залізничного районного суду Сімферополя" про припинення провадження за клопотанням условно-дострокове звільнення Володимира Балуха. Суд не задовольнив вимогу сторони захисту і залишив "рішення" Роздольненського районного суду без змін.

Уже 13 вересня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що активіста Володимира Балуха, який знаходиться у СІЗО Сімферополя в окупованому Російською Федерацією Криму, жорстоко побили співробітники слідчого ізолятора.

У МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть в міжнародні суди.

Відзначимо, 5 липня 2018 року в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. рублів (близько 4 тис. гривень). Його засудили за сукупністю двох кримінальних справ. Згідно з вироком "суду", Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління".