ua en ru

Денісова пропонує Москальковій зустріч для обговорення питань обміну політв'язнів

Денісова пропонує Москальковій зустріч для обговорення питань обміну політв'язнів Фото: Людмила Денисова (facebook.com/denisovamlsp)

Денісова додала, що вже 22 громадянина РФ просили обміняти їх на українських політв'язнів

Український омбудсмен Людмила Денісова знову пропонує російської колезі Тетяні Москальковій провести зустріч для обговорення реалізації домовленостей президентів України та РФ про відвідування утримуваних в тюрмах двох країн. Про це Денісова написала в Facebook.

Омбудсмен підкреслила, що підтримує заяву представництва ЄС в ОБСЄ негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 110 днів.

"Сьогодні в черговий раз запропонувала Уповноваженому РФ з прав людини Тетяні Москальковій обговорити питання обміну та одночасно звернутися до Президентів України та Російської Федерації з проханням про помилування політв’язнів обох країн. Пропоную Уповноваженому РФ провести спільну зустріч в будь-якому місті чи країні, і обговорити питання реалізації домовленостей Президентів України та Російської Федерації щодо відвідин громадян обох держав, які утримуються в місцях несвободи та їх обміну", - написала вона.

Денісова додала, що вже 22 громадянина РФ, які знаходяться у в'язницях на території України, особисто звернулися до президента РФ з проханням обміняти їх на українських політв'язнів.

Нагадаємо, що Україна на засіданні в ОБСЄ висловила протест через дії РФ щодо Сенцова.

Раніше у Мін'юсті розповіли, які види тортур застосовуються Росією до політв'язнів.

Нагадаємо, що омбусмен Денісова запросила у Москалькової інформацію про здоров'я українських політв'язнів.