ua en ru

Денісова: неправдиві відомості про Сенцова могли надати працівники колонії

Денісова: неправдиві відомості про Сенцова могли надати працівники колонії Фото: Олег Сенцов (facebook.com/NashePrykarpattia.jpg)

Денісова не виключає, що новини про звільнення Сенцова були розіграшем

Неправдиві відомості про нібито звільнення політв'язня Олега Сенцова могли надати журналістам працівники колонії "Білий ведмідь" в Лабитнангі. Про це повідомила уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова, передає "Громадське".

Зокрема, Денісова прокоментувала інформацію про звільнення Сенцова, яка з'явилася в ніч на 12 серпня. Зазначимо, відомості про українця виявилися неправдивими.

"Важко коментувати це. Сподіваємося щоразу, що буде підтверджена інформація про звільнення Сенцова, але в Лабитнангі так жартують з журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками колонії", - зазначила Денисова.

Вона також зазначила, що, за неофіційними даними, медкомісія 9 серпня зробила винсовок, що Сенцов знаходиться в нормальному стані як для трьох місяців голодування, а його стан дозволяє перевозити його.

Нагадаємо, вночі російська журналістка Вікторія Івлєва повідомила, що, за її даними, літак з політв'язнем Сенцовим на борту вилетів з Салехарда.

Пізніше управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) у Ямало-Ненецькому автономному округу спростувало інформацію про те, що Сенцова вивезли з колонії.