ua en ru

День хрещення Русі: як проходить святкування в Києві

День хрещення Русі: як проходить святкування в Києві Фото: у Києві проходить святкування Дня хрещення Русі

По центру столиці пройде ще один хресний хід

28 липня православні відзначають День хрещення Русі 2016. РБК-Україна стежить за останніми подіями в Києві, подробиці святкування дивіться в онлайн-трансляції.

Вітання чиновників

Вранці ряд держслужбовців у соціальних мережах привітали українців з святом День хрещення Русі.

Вранці на Володимирській гірці в Києві стартував подячний молебень з нагоди Дня хрещення Київської Русі – України. Тут зібралися близько півтисячі вірян, серед них керівництво країни - президент України Петро Порошенко, члени Кабінету міністрів.

Мова Порошенко під час святкування Дня Хрещення Русі - України

Під час урочистого молебню Петро Порошенко повідомив, що Україна не буде спостерігати за втручанням іншої держави в її церковні справи.

"Ми не будемо пасивно спостерігати за втручанням іншої держави у церковні справи, за її спробами використовувати в своїх інтересах почуття частини українських православних", - сказав Порошенко.

молебень на Володимирській гірці

Фото: молебень на Володимирській гірці

Крім цього, за словами Порошенка, згідно з соцопитуваннями, кількість православних людей в Україні хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву.

Заходи безпеки на День хрещення Русі в Києві

В день хрещення Русі посилені заходи безпеки у Києві будуть збережуться до кінця дня.

"Як мінімум посилені заходи безпеки будуть тривати до кінця сьогоднішнього дня і, безумовно, ми будемо орієнтуватися на ситуацій... немає ніяких проявів провокаційних дій", - сказав радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Також повідомляється, що охороняти віруючих на День Крещзения Русі 28 липня мають намір близько 1,5 тис. нацгвардейцев. Бійці Нацгвардії будуть працювати спільно з Нацполицией.

Хода Хресного ходу УПЦ КП

У центрі Києва після завершення літургії розпочався Хресний хід Української православної церкви Київського патріархату на честь Дня хрещення Русі-України.

Віруючі пішли Хресним ходом до Володимирської гірки до пам'ятника князю Володимиру.

зокрема, хресний хід УПЦ "КП" пройде за маршрутом: бульвар Тараса Шевченка (Володимирський собор) – вул. Володимирська – вул. Трьохсвятительська – Володимирська гірка (з 12.00 до 13.30).

Урочистий молебень на Володимирській гірці відбудеться з 13.30 до 14.30.

хода почалася з Володимирського собора

Фото: хода почалася з Володимирського собора

Хресний хід у Києві налічує близько 15 тис. чоловік

Повідомляється, що станом на 13:00 в хресному ході Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) беруть участь близько 15 000 віруючих.

В той че час у Києво-Печерській лаврі завершилося богослужіння, парафіяни починають розходитися.

Хресний хід завершився

Хресний хід УПЦ КП в столиці завершився. За попередніми даними все пройшло спокійно і без ексцесів.

хресна хода завершилася

Фото: хресна хода завершилася

Нагадаємо, в середу, 27 липня, Хресний хід віруючих УПЦ МП завершився молебнем на Володимирській гірці в центрі Києва. Незважаючи на очікувалися провокації, заходи пройшли мирно.