ua en ru

Демократи хочуть викликати на слухання в Конгрес перекладача на зустрічі Трампа і Путіна

Демократи хочуть викликати на слухання в Конгрес перекладача на зустрічі Трампа і Путіна Фото: Конгрес США (roskam.house.gov)

Сенатори бажають знати, що Трамп пообіцяв президенту РФ від імені США під час зустрічі віч-на-віч

У США сенатор від Демократичної партії Джані Шахін закликала викликати на слухання в Конгрес офіційного перекладача з боку Сполучених Штатів, який був присутній на приватній зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі. Про це вона написала у Twitter.

"Я закликаю на слухання перекладача з боку США на зустрічі Трампа і Путіна, щоб дізнатися, що вони обговорювали в приватному порядку", - написала Шахін.

Вона додала, що перекладач може допомогти визначити, зокрема, що глава Білого дому пообіцяв президенту РФ від імені Сполучених Штатів.

Її однопартійці в Конгресі підтримали ініціативу.

Так, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер запропонував провести слухання взагалі з усіма високопоставленими членами делегації, присутніми на зустрічі Трампа з Путіним і закликав республіканців приєднатися до ініціативи.

"Де нотатки приватної розмови президента? З чим погодився Дональд Трамп? Чи були держсекретар Майк Помпео, посол в РФ Джон Хантсман або інші поінформовані потім? Республіканці повинні приєднатися до нас із проханням про слухання, щоб дізнатися все про те, що відбувалося за зачиненими дверима", - написав Шумер у Twitter.

Нагадаємо, на саміті в Гельсінкі американський президент Дональд Трамп проігнорував більшість підготовлених пропозицій з метою формування жорсткої позиції щодо глави Російської Федерації Володимира Путіна.