ua en ru

Демчишин: суд почав банкрутство Червоноградської збагачувальної фабрики

Демчишин: суд почав банкрутство Червоноградської збагачувальної фабрики Фото: Володимир Демчишин

Процес банкрутства на фабриці вже йде

Суд почав банкрутство "Червоноградської збагачувальної фабрики". Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"На "Червоноградській ЦЗФ" почався процес банкрутства протягом декількох тижнів, тобто він вже йде і дійсно там є істотна проблема. Там є брак - близько 30 тис. тонн "Львіввугілля" та понад 10 тис. тонн "Волиньвугілля" і якраз 7 тис. тонн вугілля з Нововолинської повинні були бути на цій фабриці", - сказав він.

За словами міністра, за переробку вугілля та "Львіввугілля" і "Волиньвугілля" вже заплатили.

"При тому, що держшахти їм нічого не винні. Вони нам винні, вони взяли на переробку вугілля, але не повернули його. Все, що "Львів" та "Волинь" були винні, вони заплатили за збагачення", - повідомив Демчишин.

"Тому я підтримую ідею або повернення цієї фабрики у державну власність, або процес активного процесу банкрутства, тому що без збагачувальної фабрики робота "Волиньвугілля" і "Львіввугілля" буде важким", - додав глава Міненерго.

Демчишин також повідомив, що власники збагачувальної фабрики протягом тривалого періоду нею недофінансували.

"У них накопичився борг у 25 млн грн перед персоналом", - сказав він.

"Рішення по ній (фабриці, - ред.) повинно з'явиться вчора... Сподіваюся, що це питання буде вирішено протягом тижня-наступного", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, раніше Демчишин повідомляв, що казахстанські компанії зацікавлені у приватизації українських енергетичних компаній.