ua en ru

Демчишин розкритикував роботу ТКЕ в умовах не надто низьких температур

Демчишин розкритикував роботу ТКЕ в умовах не надто низьких температур Фото: Володимир Демчишин (прес-служба Кабміну)

Про це глава Міненерго заявив у ході селекторної наради про проходження опалювального сезону

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин незадоволений роботою підприємств теплокомуненерго в умовах не надто низьких температур. Про це глава Міненерго заявив сьогодні в ході селекторної наради про проходження опалювального сезону в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується ТКЕ: на сьогодні ми споживаємо на 15-20 млн кубічних метрів газу на добу більше, ніж у грудні. Мені не зрозуміло, чому ви не відстежуєте температуру навколишнього середовища?" - запитав Демчишин.

Глава Міненерго наголосив, що, згідно з рішенням уряду, споживачі будуть платити за тепло в залежності від реальної температури навколишнього середовища.

"Кожен суб'єкт, що виробляє теплову енергію, має щоденно відслідковувати температуру навколишнього середовища і температуру теплоносія - тепер це не просто побажання. Кошти, які ви отримуєте, будуть залежати від температури", - сказав міністр.

При цьому Демчишин зазначив, що в разі більшого витрачання теплової енергії у ТКЕ будуть виникати дисбаланси - вони будуть отримувати від споживачів менше коштів, ніж вартість всієї виробленої ними теплової енергії.

"Я не знаю, за який рахунок ви збираєтеся це компенсувати... Компенсації з різниці в тарифах у цьому році не передбачено", - резюмував глава Міненерго.

Нагадаємо, Україна скоротила споживання газу на 7 мільярдів кубометрів за підсумками року..