ua en ru

Справі сина генпрокурора Баганця просять змінити підслідність

Прокурор Києва Сергій Юлдашев звернувся до генерального прокурора України з ініціативою передати розслідування кримінального провадження щодо колишнього начальника управління прокуратури р. Києва Віталія Баганця іншому органу досудового розслідування з метою забезпечення об'єктивного і неупередженого розслідування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Для мене дуже важливо, щоб провадження щодо колишнього начальника управління прокуратури р. Києва Віталія Баганця було розслідувано об'єктивно і неупереджено. Не хочу, щоб у когось виникло хоча б якийсь сумнів у тому, що тут може бути моя особиста зацікавленість або зведення рахунків. Тому я буду ініціювати перед генеральним прокурором питання про визначення іншого органу досудового розслідування", - зазначив прокурор Києва Сергій Юлдашев.

Нагадаємо, слідчим відділом прокуратури міста Києва за зверненням народних депутатів України розпочато кримінальне провадження щодо колишнього начальника управління прокуратури м. Києва Віталія Баганця за фактом вчинення нею особливо тяжкого злочину.

За попередніми даними, за сприяння Віталія Баганця на території Києва нелегально працювало близько сотні ігрових салонів і підпільних казино, зокрема, так звана мережа "БОС".

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.