ua en ru

Проти сина генпрокурора Баганця відкрили кримінальну справу

Проти сина генпрокурора Баганця відкрили кримінальну справу Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо колишнього начальника управління прокуратури Києва Віталія Баганця - сина заступника генпрокурора Олексія Баганця. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Слідчим відділом прокуратури міста Києва за зверненням народних депутатів України розпочато кримінальне провадження щодо колишнього начальника управління прокуратури р. Києва Віталія Баганця за фактом вчинення нею особливо тяжкого злочину", - йдеться в повідомленні.

У депутатському зверненні, зокрема, наведені факти протиправної діяльності Баганця. Так, перебуваючи на посаді начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Києва з 27 березня 2014 р. по 7 листопада 2014 р., він неодноразово давав підлеглим йому прокурорам незаконні вказівки про блокуванні розслідування кримінальних проваджень за фактами ведення нелегального грального бізнесу на території столиці.

"За попередніми даними, за сприяння В. Баганця на території міста Києва нелегально працювало близько сотні ігрових салонів і підпільних казино, зокрема, так звана мережа "БОС". Про це свідчать численні рапорти співробітників прокуратури Голосіївського, Деснянського, Дніпровського та Святошинського районів м. Києва, які були раніше оприлюднені в ЗМІ. У цих документах прокурори звинувачують колишнього керівника управління у причетності до незаконних схем організації грального бізнесу та перешкоджання подальшому розслідуванню цих злочинів", - зазначили в прокуратурі.

Також встановлено, що крім тиску на своїх підлеглих Баганець намагався незаконно впливати і на дії співробітників міліції, які розслідували кримінальні провадження даної категорії. Зокрема, у телефонному режимі він вимагав від міліціонерів припинити проведення слідчих дій в окремих гральних закладах, а також, незважаючи на рішення суду, що забороняв вилучати звідти нелегальне обладнання.

"Під час виїзду слідчо-оперативних груп на місця, де надаються послуги у сфері грального бізнесу, на працівників міліції відбувається тиск з боку одного з керівників прокуратури міста Києва. Згідно інформації, наданої керівництвом Деснянського райуправління міліції, вищевказані гральні заклади, які відомі під назвою "БОС", здійснюють свою діяльність за сприяння начальника управління прокуратури міста Києва Баганця В. О." - йдеться в документах.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що проти прокурора Києва Сергія Юлдашева відкрито кримінальну виробництво за статтями за фактом зловживання владою та одержанню неправомірної вигоди.

Сам Юлдашев заявив, що не пов'язує це з особистою помстою, проте згадав, що відповідь на депутатський запит Віталія Купрія підписав заступник генерального прокурора Олексій Баганець - батько Віталія Баганця.