ua en ru

Юлдашев не пов'язує відкриту проти нього справу з особистою помстою

Прокурор Києва Сергій Юлдашев вважає, що кримінальне провадження, відкрите проти нього, не пов'язане з особистою помстою. Про це Юлдашев заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не пов'язую це (кримінальне провадження, - ред.) ні з якої помстою, я не розумію, хто за цим стоїть", - підкреслив Юлдашев.

Однак при цьому прокурор згадав той факт, що відповідь на депутатське звернення Віталія Купрія підписав заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

"Також цікаво те, що відповідь народному депутату України підписав заступник генерального прокурора України Баганець, який має ряд особистісних претензій до мене. Перш за все, з моєю принциповою позицією. Я хочу нагадати, що раніше нами проведена перевірка за фактами, що його син, займаючи посаду начальника управління прокуратури Києва, займається "кришуванням" грального бізнесу",- зазначив Юлдашев.

"Для мене було відкриттям, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури України за фактами скоєння низки посадових злочинів відносно мене зареєстровано виробництво... Я вважаю, що нічого страшного в цьому немає. Генеральна прокуратура розбереться, і в разі якщо вони підтвердять ті факти, то, напевно, буде додаткове розслідування... Факти, які вказані в заяві, не підлягають ніякій критиці",- заявив Юлдашев.

За його словами, зокрема в заяві про скоєння злочину вказується на факти "кришування" місць розпусти, проституції та ігрового бізнесу. Крім того, йому інкримінують хабар у сумі 500 тис. доларів.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що проти прокурора міста Києва Сергія Юлдашева відкрито кримінальну виробництво за статтями за фактом зловживання владою та одержанню неправомірної вигоди.