ua en ru

У справі екс-ректора Мельника готується апеляція, - ГПУ

У справі екс-ректора Мельника готується апеляція, - ГПУ Фото: Петро Мельник

Генпрокуратура категорично не згідна з звільненням ректора, обвинуваченого в корупції

Генеральна прокуратура України (ГПУ) заявила, що у справі екс-ректора Національного університету державної податкової служби України (Податкова академія) Петра Мельника, якого вчора звільнив суд, готується апеляція. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральна прокуратура категорично не згодна з явно недостовірними висновками суду, у зв'язку із чим невідкладно готується апеляційна скарга", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ГПУ орієнтувала суд на ухвалення обвинувального вироку і призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати відповідні посади строком на 3 роки. Однак суд дійшов висновку про недоведеність вини обвинуваченого і постановляє виправдувальний вирок.

Варто зазначити, що народний депутат Антон Геращенко написав сьогодні на своїй сторінці в Facebook про те, що він готує звернення у Вищу кваліфікаційну комісію суддів, Вища рада юстиції, Верховного Суду та Генеральної прокуратури України з вимогою усунути від роботи суддів, які винесли виправдувальний вирок Петру Мельнику. "Готую звернення у Вищу Кваліфікаційну Комісію Суддів, Вища Рада Юстиції, голови Верховного Суду і Генерального прокурора з вимогою усунути даних суддів від роботи і звернеться до Верховної Ради з вимогою звільнити їх від займаних посад, якщо підтвердиться інформація про те, що винесене рішення про виправдання Мельника, є явно неправосудним", - написала Геращенко.

Крім цього, нардеп зазначив, що Мельник є підозрюваним у низці інших справ, пов'язаних з корупцією. "Мельник не просто підозрювався в корупції. Він втік з-під домашнього арешту, він незаконно перетнув кордон, тут цілий ряд фактів, яким не дано достатня оцінка судом, і я вважаю, що він повинен розглядатися в комплексі. Також можу сказати, що за Мельнику розслідується і цілий ряд інших справ, у яких він є підозрюваним щодо його корупції на посаді ректора Податкової академії, пов'язаною з тими чи іншими розкраданнями", - повідомив Геращенко.

Як раніше повідомлялось, 8 липня 2015 р, Ірпінським міським судом Київської області завершено судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-ректора податкової академії Мельника у вимаганні та повторному одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 120 тис. грн за вирішення питання про вступ у Національний університет державної податкової служби України. Суд своїм рішенням виправдав Мельника.

Нагадаємо, екс-ректор податкової академії Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. "на гарячому", обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, від якого він ухилився і переховувався за межами України. Після встановлення його місця знаходження досудове розслідування було завершено, і 20 червня 2014 р. обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України був направлений до суду.