ua en ru

По справі екс-"беркутівців" залишилось дослідити 5 епізодів з потерпілими

По справі екс-"беркутівців" залишилось дослідити 5 епізодів з потерпілими Фото: суд у справі екс- "беркутівців" (РБК-Україна)

У справі оголошена перерва до 27 вересня

У Святошинському районному суді Києва по справі п'ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, залишилось допитати потерпілих по п'яти епізодах. Про це у коментарі РБК-Україна розповів прокурор по справі Яніс Симонов.

Держобвинувач заявив, що потерпілий не прибув сьогодні до суду у зв'язку зі станом здоров'я.

"Потерпілий не прибув сьогодні до суду у зв'язку зі станом здоров'я. Ми вивчали інші матеріали провадження, ми вивчили 7 томів сьогодні. Залишилось вивчити 5 епізодів та допитати по них потерпілих. Наступного тижня потерпілий вже прибуде до суду і свідчитиме про події Революції гідності", - сказав прокурор.

У справі оголошена перерва до 27 вересня.

"Ми оголошуємо перерву до четверга - до 11.45 27 вересня 2018 року", - повідомив суддя Сергій Дячук.

Нагадаємо, Святошинський райсуд Києва досліджує відео - і аудіодокази у справі проти п'яти екс-"беркутівців", обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності.

Як писало РБК-Україна раніше, 15 вересня у Києві біля власного будинку було скоєно напад на суддю Сергія Дячука. Сам Дячук пов'язує напад з професійною діяльністю, про що свідчать загрози розправитися з суддею.

Під його головуванням проходять слухання справи вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. У справі фігурують 157 постраждалих і понад 500 свідків. На лаві підсудних - п'ять екс-службовців київського полку "Беркут", яких затримали в березні-квітні 2014 року.