ua en ru

Справа Труханова: суд переніс розгляд клопотання про відсторонення Спектора

Справа Труханова: суд переніс розгляд клопотання про відсторонення Спектора Фото: Олексій Спектор (spktr-(facebook.com-odessa.net.ua)

Розгляд клопотання перенесено на 20 березня

Солом'янський районний суд Києва переніс розгляд клопотання про відсторонення від посади директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора на 20 березня. Про це розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання перенесли на 20 березня з-за того, що один з адвокатів не прийшов до суду", - повідомив він.

Відзначимо, по справі розкрадання коштів на купівлю Одеською міською радою будівель збанкрутілого заводу "Краян" для "Європейської мерії" за 185 млн гривень суд обрав запобіжний захід двом чиновникам, які повернулися в Україну після відряджень.

Так 20 лютого було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту директору департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектору та голови комісії міськради з питань комунальної власності Василю Скребету.

Крім того, на них були покладені обов'язки: з'являтися за першим викликом, не відлучатися з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування з фігурантами виробництва, здати закордонного паспорта і носити електронний браслет.

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги прокурора на рішення про відмову в відсторонення від посади заступника мера Одеси Павла Вугельмана.