ua en ru

Справа Тамразова: сторона обвинувачення просить визначити заставу у розмірі 577 млн гривень

Справа Тамразова: сторона обвинувачення просить визначити заставу у розмірі 577 млн гривень Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

На думку обвинувачення, підозрюваний може внести і більшу суму

Сторона обвинувачення в Апеляційному суді Києва просить обрати власнику видання Insider, колишньому першому заступнику голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексію Тамразову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави у 577 млн гривень. Про це в залі суду заявив прокурор, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми просимо змінити розмір застави у 577 млн гривень, з урахуванням майнового стану та завданих державі збитків, можна говорити, що така сума є підйомною для підозрюваного. Підозрюваний може внести набагато більше грошей. Прошу задовольнити апеляційну скаргу та скасувати рішення суду першої інстанції, і застосовувати запобіжний захід із визначенням розміру застави у 577 млн гривень", - сказав прокурор.

Раніше прокурор розказав про ризики, які існують у разі, якщо Тамразову не змінять запобіжний захід.

Нагадаємо, 10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави 3 млн гривень. 13 серпня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) повторно затримали Тамразова. 23 серпня Печерський районний суд Києва обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді застави у 11 тисяч прожиткових мінімумів, що становить 20 млн гривень та звільнив з-під варти у залі суду. Заставу за Тамразова внесли.

Сьогодні, 12 вересня, Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарг сторони обвинувачення та сторони захисту у справі Тамразова.