ua en ru

Суд почав розгляд апеляції по справі Тамразова

Суд почав розгляд апеляції по справі Тамразова Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Сторона обвинувачення вважає, що Тамразов може залишити межі території України

Апеляційний суд Києва почав розгляд скарг сторони обвинувачення та сторони захисту по справі власника видання Insider, колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова, передає кореспондент РБК-Україна.

Зала суду заповнена активістами.

Сторона обвинувачення вважає, що Тамразов може залишити межі території України, а запобіжний захід у вигляді тримання під вартою може запобігти цьому ризику, про що прокурор заявив у залі суду.

"Підозра є обґрунтованою. Враховуючи те, яким способом підозрюваний набув майно, є ризик його переховування. Є також ризик впливу на свідків. Тамразов тоді був затриманий вдруге через спробу надати неправомірну вигоду. Він діяв з метою уникнення відповідальності за скоєне правопорушення. Він може залишити межі території України. Ми вважаємо, що лише запобіжний захід у вигляді тримання під вартою може запобігти цим ризикам", - зазначив прокурор.

За словами прокурора, за участі Тамразова державі були завдані збитки у розмірі понад 2 млрд гривень.

При цьому адвокат Віталій Коломієць просить скасувати постанову слідчого судді взагалі.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, Апеляційний суд Києва 12 вересня розгляне скаргу на рішення Печерського суду Києва щодо керівника видання Insider, колишнього першого заступника глави "Укргазвидобування" Олексія Тамразова на запобіжний захід у 20 млн гривень. Тамразов разом із захистом хоче, щоб Апеляційний суд Києва визнав підозру необґрунтованою і скасував рішення судді Печерського райсуду.

10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави у 3 млн гривень. 13 серпня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) повторно затримали Тамразова. 23 серпня Печерський районний суд Києва обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді застави в 11 тисяч прожиткових мінімумів, що становить 20 млн гривень, і звільнив з-під варти в залі суду. 28 серпня за Олексія Тамразова внесли 20 млн гривень застави.