ua en ru

Справу проти двох екс-командирів "Беркута" передали до суду

Справу проти двох екс-командирів "Беркута" передали до суду Фото: бійці "Беркута" (УНІАН)

Звинувачення зібрало достатньо доказів

Обвинувальний акт стосовно двох колишніх командирів "Беркута", які перешкоджали проведенню мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, направлено до суду. Про це повідомляє Департамент спеціальних розслідувань ГПУ в Facebook.

Зокрема, повідомляється, що досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів для звинувачення двох колишніх командирів відділень ПМОП "Беркут" у перешкоджанні проведенню зборів і мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

"Сторона захисту завершила ознайомлення з матеріалами кримінального провадження і сьогодні (21.05.2018) обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Обвинуваченим також інкримінується перевищення влади і службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, вчиненими в групі осіб під час його затримання і доставляння до Шевченківського РВ ГУМВС України в місті Києві, внесення завідомо неправдивих відомостей в рапорт про нібито надання постраждалим опору працівникам міліції та хуліганських дій під час акцій протесту

"Колишні командири звинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України (в редакції Закону України №3207-VI від 07.04.2011), ч. 1 ст. 28, ст. 340 КК України (в редакції Закону України №2341-14 від 05.04.2001), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції Закону України №3207 - VI від 07.04.2011)", - повідомили в департаменті.

Досудовим розслідуванням зібрано достатня доказів для звинувачення двох колішніх командирів відділень ПМОП «Беркут»...

Опубліковано Департамент спеціальних розслідувань ГПУ 21 травня 2018 р.

Всього за фактами цих подій направлені до суду справи відносно колишніх голови КМДА, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України у Києві та 9 працівників столичного "Беркута".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира київського "Беркута" за перевищення повноважень і провокування конфлікту в Українському домі в 2010 році.