ua en ru

Справа Онищенка спровокує ряд політичних конфліктів, - Deutsche Welle

Справа Онищенка спровокує ряд політичних конфліктів, - Deutsche Welle Фото: справа Онищенка спровокує ряд політичних конфліктів

Соратники Онищенка з "Волі народу" можуть перестати голосувати в унісон з коаліційними фракціями

Справа народного депутата, члена групи "Воля народу" Олександра Онищенка, який сьогодні був позбавлений українським парламентом депутатської недоторканності, спровокує ряд політичних конфліктів. Про це пише Deutsche Welle, посилаючись на експертів.

Так, аналітики звернули увагу на депутатські виступи перед голосуванням за зняття недоторканності з Онищенко. Нардепи з різних парламентських фракцій звинувачували один одного в покриванні або участі в корупційних схемах скандального парламентаря.


При цьому експерти не виключають, що соратники Онищенко з групи "Воля народу", які допомагають діючій коаліції збирати необхідну кількість депутатських голосів при необхідних коаліції рішеннях, перестануть голосувати в унісон з коаліційними фракціями, і це може привести до дострокових парламентських виборів в Україні.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка.

Раніше повідомлялося, що Рада дала згоду на арешт Онищенко.