ua en ru

Справа Омеляна: в НАБУ заявили, що внесення в ЄРДР недостатньо для звинувачень

Справа Омеляна: в НАБУ заявили, що внесення в ЄРДР недостатньо для звинувачень Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Справу проти Омеляна було порушено 26 травня 2017 року

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ), коментуючи розслідування проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна, заявили, що внесення відомостей до ЄРДР не є достатньою підставою для звинувачень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ у Facebook.

"Наголошуємо, що внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань не є достатньою підставою для звинувачень особи у вчиненні правопорушення. Тому просимо ЗМІ утримуватись від спекуляцій на цю тему", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення та можливого декларування недостовірних даних одним із членів Кабінету міністрів України (попередня правова кваліфікація 366-1, ч.3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України).

Повідомляється, що вказане провадження, розпочато в травні цього року. Зазначається, що в ході розслідування про підозру нікому не повідомлялось.

Зазначимо, відповідно до ухвали Солом'янського районного суду міста Києва, справу проти Омеляна було порушено 26 травня 2017 року.

#повідомлення У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюю...

Опубліковано НАБУ 13 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало розслідування проти Омеляна.