ua en ru

Справу екс-командира роти "Беркута", обвинуваченого в розгоні Евромайдана, направлено до суду

Справу екс-командира роти "Беркута", обвинуваченого в розгоні Евромайдана, направлено до суду Фото: Генеральна прокуратура України

Зараз обвинувачений утримується під вартою

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира роти батальйону міліції особливого призначення "Беркут" одного з територіальних управлінь внутрішніх справ. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Досудовим слідством підозрюваному інкримінується незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, яке було скоєно очолюваним ним підрозділом, на виконання явно злочинного наказу, з застосуванням фізичного насильства, перевищення влади і службових повноважень 18 лютого 2014 року під час силового розгону співробітниками правоохоронних органів громадян, які перебували на вулиці Інститутській і Кріпосного провулку в Києві", - сказано в повідомленні.

В результаті протиправного і надмірного застосування фізичної сили, спеціальних засобів і прихованого застосування боєприпасів (патронів) для вогнепальної зброї були заподіяні тяжкі тілесні ушкодження 16 особам, середньої тяжкості тілесні ушкодження 31 особі, легкі тілесні ушкодження 59 особам. Вчинення насильницьких дій, завдали фізичного болю ще 4 особам.

Крім того, підозрюваному інкримінується незаконне поводження з бойовими припасами, а саме носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Зараз зазначена особа утримується під вартою.

Обвинувальний акт направлено в Печерський районний суд Києва 12 листопада 2015 року за підозрою колишнього командира роти "Беркута" у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 і ч. 1 ст. 263 КК України.

Нагадаємо, за фактом злочинів на Майдані Незалежності силові структури ведуть більше 2 тисяч кримінальних проваджень.