ua en ru

Справу екс-глави ДСНС Бочковського сьогодні розглядає апеляційний суд

Справу екс-глави ДСНС Бочковського сьогодні розглядає апеляційний суд Фото: Сергій Бочковський (facebook.com_MNS.GOV.UA)

Київський апеляційний адміністративний суд розглядає поновлення Бочковського на посаді

Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні, 17 липня 2018 року, розпочав розгляд справи колишнього глави Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергія Бочковського. Розглядається апеляція МВС щодо поновлення Бочковського на посаді, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, 26.04.2018 рішенням Окружного адміністративного суду Києва визнано протиправними розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС та відповідний наказ ДСНС.

"Його (Бочковського, - ред.) поновлено на посаді з моменту звільнення, тобто з 25.03.2015",- повідомили у суді.

У свою чергу, глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Бочковський не буде поновлений на посаді.

Нагадаємо, 26 червня 2018 року екс-главі Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському почали виплачувати зарплату.

Додамо, що в березні 2015 року Бочковський, який на той момент був главою ДСНС, і його заступник були арештовані під час засідання Кабміну. Екс-чиновників підозрюють у використанні службового становища і завданні збитків державі в понад 6,5 млн гривень.