ua en ru

Справам Юлдашева та сина генпрокурора Баганця змінили підслідність

Досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно прокурора Києва Сергія Юлдашева та сина заступника генерального прокурора України, колишнього начальника управління прокуратури р. Києва Віталія Баганця передано в обласні прокуратури. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Справа Юлдашева передали прокуратурі Житомирської області, а Баганця - Полтавської області.

"Рішенням виконуючого обов'язки Генерального прокурора України з метою забезпечення неупередженого та об'єктивного розслідування кримінального провадження стосовно прокурора міста Києва С. Юлдашева, відомості про яку внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою народного депутата України В. Купрія подальше проведення досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні доручено прокуратурі Житомирської області", - йдеться в повідомленні.

"Одночасно подальше розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього начальника управління прокуратури р. Києва Ст. Баганця, відомості про яку внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням народного депутата України В. Чумака, доручено прокуратурі Полтавської області", - повідомили в прокуратурі..

Нагадаємо, раніше Юлдашев звернувся до генпрокуророві України з ініціативою передати розслідування справи Баганця іншому органу досудового розслідування з метою забезпечення об'єктивного і неупередженого розслідування.