ua en ru

Данія виділить Україні 10 млн дол. на розвиток системи юстиції та захист прав людини

Данія виділить Україні 10 млн дол. на розвиток системи юстиції та захист прав людини Фото: Павло Петренко

Кошти буде спрямовано на антикорупційну політику, реформу кримінальної юстиції та захист прав людини

Міністр юстиції Павло Петренко в ході зустрічі з міністром закордонних справ Королівства Данія Крістіаном Єнсеном домовились про виділення урядом Данії 10 млн дол. на реалізацію програми "Нове урядування і захист прав людини". Про це повідомляє "Урядовий портал".

"За результатами аналізу роботи уряду, Адміністрації Президента та Міністерства юстиції України міністр закордонних справ Королівства Данія повідомив про відкриття нової програми, яка передбачає технічну допомогу і фінансування нашої антикорупційної реформи. Мова йде про програму "Нове урядування і захист прав людини" з фінансуванням на рівні 10 млн. доларів", - зазначив Петренко.

Як повідомляється, виділені кошти буде спрямовано на антикорупційну політику, реформу кримінальної юстиції та захист прав людини.

"Парламент має прийняти дуже важливий пакет законів, який стосується як безвізового режиму з ЄС, так і просування України у сфері боротьби з корупцією. Запровадження інституту спецконфіскації дасть можливість повернути кошти, вкрадені попередніми чиновниками. Так само буде створено орган, який здійснюватиме розшук та управління активами, здобутими корупційним шляхом. На інституційне становлення саме цих органів наші міжнародні партнери з Уряду Данії виділяють допомогу", - наголосив Петренко.

У свою чергу, міністр закордонних справ Королівства Данія Крістіан Єнсен, зазначив, що саме Міністерство юстиції є ключовим органом у проведенні реформ в Україні, "адже жодну реформу не можна запровадити, не поборовши корупцію".

"Сьогодні ми погодили виділення Данією 10 мільйонів доларів на програму "Нове урядування і захист прав людини". Ця програма забезпечить покращення у сфері юстиції, в боротьбі з корупцією і підтримку інституту омбудсмена, що покращить ситуацію із захистом прав людини", - зазначив Єнсен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримала від Норвегії грантову допомогу на суму 24 млн долл.