ua en ru

У Данії почалося громадське обговорення альтернативного маршруту "Північного потоку-2"

У Данії почалося громадське обговорення альтернативного маршруту "Північного потоку-2" Фото: Північний потік (gazprom.ru)

Обговорення триватиме протягом двох місяців

Енергетичне агентство Данії виставило на громадське обговорення Звіт щодо оцінки впливу на навколишнє середовище данської ділянки газопроводу "Північний потік - 2". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на World Pipelines.

Датська громадськість, влада та організації візьмуть участь в обговоренні ділянки запланованого газопроводу "Північний потік - 2" протяжністю близько 175 км у виключній економічній зоні Данії на північний захід від острова Борнхольм.

Пропозиції та коментарі можна подавати в Енергетичне агентство Данії до 12 грудня.

Нагадаємо, Nord Stream 2 AG 10 серпня подала в Енергетичне агентство Данії заявку на альтернативний маршрут газопроводу.

Раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що постачання газу в країни Європи по газопроводу "Північний потік-2" можуть початися з 1 січня 2020 року.

Також повідомлялося, що в російсько-німецькому консорціум Nord Stream 2 AG заявили про завершення прокладки 100 км труб в територіальних водах Німеччини та Фінляндії.