ua en ru

Д.Парфененко: Суд заарештував майно Іршанського і Вольногірського ГЗК.

Київський господарський суд наклав арешт на майно Іршанського і Вольногірського ГЗК, що знаходилися в оренді у ЗАТ "Кримський титан". Про це журналістам повідомив в.о. голови Фонду держмайна України (ФДМУ) Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, відповідне визначення винесено в забезпечення позову Мінпромполітики до ЗАТ "Кримський титан" про витребування майна з незаконного володіння. За словами, Д.Парфененко, наступним кроком за процедурою має стати проведення опису майна, що знаходиться в користуванні орендаря. "Ми, ФДМУ і Мінпромполітики, звернулися до суду із клопотанням залучити до опису технічних фахівців Мінпромполітки, оскільки держвиконавці, при всій пошані до них, не є фахівцями в галузі майнових відносин", - заявив Д.Парфененко.

Він також повідомив, що "Кримський титан" заявив відведення цьому клопотанню. "Це зроблено для затягування процедури. Але, я думаю, що все повинно вирішитися 24 листопада на засіданні суду", - сказав Д.Парфененко.

Нагадаємо, раніше він називав неправомірними претензії ЗАТ "Кримський титан" з приводу того, що ФДМУ за три місяці до закінчення терміну оренди не повідомив його про припинення договірних відносин. За словами Д.Парфененка, повідомлення орендаря має проводити власник майна. "А власником в даному випадку є не ФДМУ, а Мінпромполітики, точніше Кабмін, який за три місяці до закінчення терміну дії орендного договору видав розпорядження про створення ДКГ "Титан України", включивши туди вищеназвані підприємства. Тому орендар може шукати, звичайно, юридичні колізії і трактувати їх по-своєму, але повідомлення було зроблене належним чином", - сказав Д.Парфененко.

Він також повідомляв, що ФДМУ не давав ЗАТ "Кримський титан" згоди на проведення поліпшень на Іршанському і Вольногірському ГЗК. Д.Парфененко пояснив, що згідно із чинним законодавством орендар може вносити поліпшення до існуючих договорів тільки у разі отримання згоди орендодавця.