ua en ru

Д.Медведєв і Б.Обама домовилися інтенсифікувати зусилля з вироблення загальної позиції з іранської ядерної проблеми.

Президенти Росії і США Дмитро Медведєв і Барак Обама домовилися інтенсифікувати зусилля з вироблення загальної позиції з іранської ядерної проблеми. Як повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Кремля, в ході телефонної розмови глави держав, що відбулася сьогодні, традиційно детально обмінялися думками з іранської ядерної проблеми. Було обумовлене інтенсифікувати зусилля в цілях швидкого завершення роботи з вироблення загальної позиції в рамках "шістки".

Також Д.Медведєв і Б.Обама умовилися активізувати спільну роботу на користь сприяння рішенню врегулювання проблем Близького Сходу, зокрема вивчаючи і нестандартні підходи до близькосхідної ситуації. В зв'язку з цим президенти дадуть відповідні доручення керівникам зовнішньополітичних відомств.

В ході розмови глави держав обговорили, зокрема, в контексті майбутнього в другій половині червня 2010 р. візиту в США президента РФ, актуальні питання двостороннього і міжнародного порядку денного. Президенти, зокрема, детально обмінялися думками про ситуацію в близькосхідному врегулюванні. Д.Медведєв виклав свої оцінки положення на Близькому Сході в світлі його детальних переговорів в ході візитів, що відбулися нещодавно, до Сирії і Туреччини.