ua en ru

Суд заарештував більше 1,4 млн гривень і 109 тисяч доларів у справі щодо конвертцентру в Києві

Суд заарештував більше 1,4 млн гривень і 109 тисяч доларів у справі щодо конвертцентру в Києві Фото: конвертцентр працював у столиці у другому півріччі 2015 року (Facebook /kyiv.gp.gov.ua)

За півроку злочинної діяльності було незаконно проконвертировано понад 200 мільйонів гривень

Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №10 і заарештував понад 1,4 мільйона гривень і 109 тисяч доларів, вилучених у фігурантів кримінальної справи щодо незаконної діяльності конвертаційного центру. Про це сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Як зазначається, діяльність "конвертаційного центру", який діяв на території столиці протягом другого півріччя 2015 року, було припинено в результаті проведення комплексу спільних слідчо-розшукових і оперативних заходів співробітників прокуратури і фіскальної служби.

Як з'ясувалося, до складу злочинного угрупування входило шість осіб, які задіяли понад 20 фіктивних підприємств. За півроку такої діяльності зловмисникам вдалося незаконно конвертувати понад 200 млн гривень. В цілому, завдані державі збитки становлять 35 мільйонів гривень.

Загалом правоохоронці провели вісім обшуків за адресами тіньових офісів, місць проживання фігурантів і двох автотранспортних засобів, що використовувались учасниками "конвертаційний центр".

За даними прес-служби прокуратури Києва, розпочате за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України кримінальне провадження проводить слідче управління фінансових розслідувань (СУФР) ДПІ у Шевченківському районі главку Державної фіскальної служби в Києві. Процесуальне керівництво здійснює Київська місцева прокуратура №10, слідство триває.

За клопотанням #прокуратури накладено #арешт на 1,4 млн гривень та 109 тисяч доларів США, вилучених у #конвертаційному #...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 2 січня 2016 р.

Нагадаємо, торік податкова поліція викрила 19 конвертцентрів у Києві.