ua en ru

Citigroup вітає реформу "Укрзалізниці"

Голова банківського напряму Citigroup в Європі, Близькому Сході і Африці Альберто Верме позитивно оцінив ініціативу України провести реформування системи залізничних вантажних перевезень в країні. "Я думаю, що це дуже хороша справа, що уряд думає про те, як покращити роботу залізничного транспорту і зробити її ефективнішою", - зазначив він.

На думку банкіра, ініціатива України дозволить привернути позики на оновлення залізничного парку, збільшити дохід і поліпшити фінансові показники залізниць, а також сприятиме подальшому зростанню економіки країни. "Я дуже позитивно оцінюю цю ініціативу. І ця ідея - вона відповідає світовому досвіду. Таким шляхом пішли уряди безлічі країн, у тому числі і Німеччині. Я вітаю те, що Україна користується світовим досвідом в питанні реструктуризації залізниць", - сказав Верме.

Як повідомлялося, з 1 січня "Укрзалізниця" проводить реорганізацію структури залізничних перевезень. Зокрема, нова модель організації вантажних перевезень припускає створення єдиних ринкових умов для експлуатації як залізничного парку "Укрзалізниці", так і парку приватних залізничних операторів. В рамках перетворень вже створено Український транспортно-логістичний центр, основне завдання якого - оптимізувати вантажні перевезення в країні. Окрім цього, вантажні вагони "Укрзалізниці" змінять свій статус з інвентарного на власний і перейдуть на баланс держпідприємств "Дарницький вагоноремонтний завод" і "Укрспецвагон".

Citigroup - одна з найбільших фінансових корпорацій у світі, третя за величиною в США.