ua en ru

Cisco купує компанію Meraki за 1,2 млрд дол

Cisco Systems купує компанію Meraki за 1,2 млрд дол., повідомляє Reuters. Компанія планує закрити угоду з Meraki в II кварталі її фінансового 2013 р., який завершиться наприкінці січня.

На думку аналітиків, покупка даної компанії - це дуже логічний крок для Cisco. Це дозволить компанії надавати альтернативні рішення в сфері Wi-Fi-послуг, говорять експерти. Глава Meraki Санжит Бісвас днями заявив про те, що приєднання до Cisco - правильний шлях для Meraki.

Cisco Systems - найбільший в світі виробник мережевого устаткування, призначеного для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації та комутації, а також для потреб комерційного ринку ІР-комунікацій і корпоративного ринку. Заснована в 1984 р. В даний час в компанії працюють 63 тис. людей.

Читайте також: Чистий прибуток Cisco в І кв. 2013 ФГ по US GAAP виріс на 18% - до 2,1 млрд дол

Компанія Meraki була заснована в 2006 р. співробітниками лабораторії комп'ютерних наук Массачусетського технологічного інституту. Її фінансували Sequoia Capital і Google Inc. Компанія пропонує "хмарні" Wi-Fi-технології, засоби безпеки та додатки для управління мобільними пристроями, роблячи акцент на підприємства середнього розміру, в штаті Meraki працюють 330 осіб.