ua en ru

Чубаров назвав реальні показники явки на "виборах" президента РФ у Криму

Чубаров назвав реальні показники явки на "виборах" президента РФ у Криму Фото: Рефат Чубаров

Показники явки склали 42%, з яких 8% - недійсні і зіпсовані бюлетені

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що явка на незаконних виборах у анексованому Криму склала 42% виборців. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму Facebook, посилаючись на отримані дані.

"Ще один документ, який говорить про справжні результати незаконних виборів в Криму 18 березня. В мене дані ФСБ, я буду перекладати українською мовою. Вони кажуть, що на виборах були представники АП РФ для спостереження за ходом виборів. Так званий білий протокол з реальними даними про результати голосування містить показники явки на рівні 42%, з яких 8% - недійсні і зіпсовані бюлетені", - повідомив він.

За його словами, 8 % побоялися не прийти на вибори, але вони зіпсували бюлетені.

"Таким чином, виходить, що тільки 34% - це ті, хто ідеологічно був націлений на вибори. Представники кримської влади намагалися вплинути на московських емісарів, і за дачу хабара, для виправлення документів на користь підвищення явки, але їм відмовили", - додав Чубаров.

Чубаров зазначив, що дані дії викликали занепокоєння у кримської "влади".

"Це викликало занепокоєння у кримської влади, оскільки невиконання плану Кремля перетворити результати виборів на підтвердження "референдуму" 2014 року може викликати організаційні висновки щодо кримських керівників, які виявилися нездатними використовувати наявний адмінресурс", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами підрахунку 99,75% бюлетенів, Володимир Путін набрав 76,67% голосів. Також Рефат Чубаров повідомляв про те, що більше 90% кримських татар проігнорували вибори президента Росії на території окупованого Криму.