ua en ru

Член ПАРЄ закликає Колесніченко змінити текст законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму

Член Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і доповідач по резолюції "Боротьба з дискримінацією на грунті сексуальної орієнтації та гендерної рівності" Хакон Хауглі заявив, що народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко має змінити текст законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму. Про це Хауглі заявив в інтерв'ю "ЄС-плюс".

Так, на запитання журналіста, чи повірив Хауглі в те, що автор одного із законопроектів про заборону так званої пропаганди гомосексуалізму депутат Вадим Колесніченко визнав необхідність поваги до прав людини, член ПАРЄ відповів: "Так, у нас була дуже хороша зустріч. І я вірю йому, я думаю, що він відданий захисту дітей, і, думаю, це дійсно те, чого він хоче. Як я зрозумів з нашої зустрічі, він намагався забезпечити захист дітей від, так скажемо, "поганий моралі".

"В цілому, я вірю в його відданість правам людини, але, звичайно, треба буде подивитися, що буде з проектом закону. На мою думку, прийняття цього закону стане порушенням прав людини. І якщо він говорив правду про свою відданість їх захисту, йому слід поміняти текст закону. Якщо він стурбований можливістю поширення брутальних матеріалів у школах, якщо мова йде про жорстоку порнографію або щось таке, то тоді потрібно готувати спеціальне законодавство, що забороняє таку практику", - підкреслив Хауглі.

Він також зазначив, що повністю згоден з Колесніченком щодо того, що держава повинна захищати дітей, проте на його думку, дітей не треба захищати від реальності.

"Діти не повинні купувати тютюн, їм не слід пити горілку, дивитися порнографію, дивитися жорстокі фільми, нам слід зберігати мінімальний вік на отримання водійських прав, всі ці речі повинні бути, і вони є ключовою обов'язком держави. Разом з тим, що стосується виключно фактичного опису світу, про те, що деякі люди - геї, що деякі люди мають не таку гендерну ідентифікацію - це нейтральні заяви. Це - частина реальності, від якої дітей не слід захищати, а навіть навпаки. І я думаю, неправильно забороняти певним групам населення бути, скажімо так, помітними на вулицях. Це просто порушення, і це не логічно - захищати дітей таким чином", - заявив Хауглі.

Нагадаємо, раніше Венеціанська комісія дала Україні рекомендацію не приймати законопроекти про заборону пропаганди гомосексуалізму