ua en ru

Чистий прибуток "Укрспецекспорту" за І півріччя збільшився на 4,6%

Чистий прибуток Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення ("Укрспецекспорт") за січень-червень 2013 р. склав 23 млн 594 тис. грн.

Чистий прибуток Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення ("Укрспецекспорт") за січень-червень 2013 р. склав 23 млн 594 тис. грн. Про це повідомляє держустанова "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" при Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР).

При цьому за 6 місяців 2012 р. відповідний показник становив 22 млн 501 тис. грн. Таким чином, чистий прибуток "Укрспецекспорту" збільшився на 4,6%.

Дохід від реалізації продукції за звітний період збільшився на 8,4% і склав 329 млн 135 тис. грн проти 301 млн 565 тис. грн за аналогічний період 2012 р. Валовий прибуток зріс на 8% - до 182 млн. 657 тис. грн проти 168 млн 157 тис. грн за підсумками ІІ кварталу 2012 р.

Читайте також: Олександр Коваленко призначений в. о. гендиректора "Укрспецекспорту"

Зазначимо, що головними імпортерами української зброї за даними Служби державного експортного контролю про продаж Україною окремих категорій озброєнь іноземним державам залишаються країни Африки. Проте експерти відзначають негативну тенденцію: Більшість продаваних виробів була спроектована і вироблена ще в СРСР.

Обсяг експорту Україною основних видів озброєнь у 2011 р., за даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (SIPRI), склав 484 млн дол. Згідно з даними інституту, за цим показником Україна посіла 12-е місце в світовому рейтингу експортерів озброєнь SIPRI, або ту ж позицію, що і в 2010 р.

"Укрспецекспорт" здійснює зовнішньоекономічну діяльність у сфері експорту і імпорту продукції і послуг військового і спеціального призначення, а також товарів, що містять відомості, що представляють державну таємницю. У складі ДК "Укрспецекспорт" діють п'ять дочірніх підприємств: "Прогрес", "Укрінмаш", "Укроборонсервіс", "Спецтехноекспорт", "Промоборонекспорт". Компанія має в своєму розпорядженні представництво при Військово-морських силах України в Севастополі, а також зарубіжними представництвами в Росії, Китаї, М'янмі, Єгипті, Індії, Пакистані.

"Укрспецекспорт" входить до складу "Укроборонпрома".