ua en ru

Олександр Коваленко призначений в. о. гендиректора "Укрспецекспорту"

Олександр Коваленко призначений в.о. гендиректора "Укрспецекспорту" замість Дмитра Перегудова.

Олександр Коваленко (на фото) призначений в.о. гендиректора "Укрспецекспорту" замість Дмитра Перегудова. Про це йдеться в повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) від 11 липня 2013 р.

"Звільнити Перегудова Дмитра Олександровича 8 липня 2013 р. з посади генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт", - йдеться в повідомленні.

Водночас 10 липня 2013 р. на Олександра Коваленка покладено виконання обов'язків генерального директора "Укрспецекспорту".

Читайте також: Виручка "Укрспецекспорту" за 2012 р. виросла до 1,024 млрд дол., ставши найбільшою за 16 років

Олександр Коваленко працював в Укрспецекспорті з моменту його створення в листопаді 1996 року. Обіймав в компанії посади заступника і першого заступника генерального директора "Укрспецекспорту" і був звільнений з посади розпорядженням Кабміну від 16 червня 2010 року.

Нагадаємо, обсяг торгово-посередницької діяльності державної компанії "Укрспецекспорт" і її дочірніх підприємств в 2012 р. склав 1,024 млрд дол., що майже на 20 млн дол. перевищує виручку 2011 р.

Читайте також: Заступником гендиректора "Укрспецекспорту" призначений Сергій Проскуркін

Виручка "Укрспецекспорту" в 2012 р. стала найбільшою за 16 років діяльності компанії.

Торік вперше була подолана відмітка літньої торгово-посередницької діяльності в 1 млрд дол.

Основними споживачами продукції військового і спеціального призначення українського виробництва залишаються країни Азії, куди поставляється 47% всього експорту. Ще 23% обороту припадає на держави Африки, 21% - СНД, 6% - Европи і 3% - Америки.

Державна компанія "Укрспецекспорт" є уповноваженим державою посередником в здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту і імпорту продукції і послуг військового і спеціального призначення.

У складі ДК "Укрспецекспорт" діють п'ять дочірніх підприємств: "Прогрес", "Укрінмаш", "Укроборонсервіс", "Спецтехноекспорт", "Промоборонекспорт". Компанія має в своєму розпорядженні представництво при Військово-морських силах України в Севастополі, а також зарубіжними представництвами в Росії, Китаї, М'янмі, Єгипті, Індії, Пакистані.