ua en ru

Чистий прибуток "Укрнафти" по МСФЗ в I кварталі 2013 р. скоротився на 43,1% - до 334,9 млн грн

Чистий прибуток ПАТ "Укрнафта" по МСФЗ в I кварталі 2013 р. порівняно з аналогічним періодом 2012 р. скоротився на 43,1% - до 334,9 млн грн. Про це повідомляє держустанова "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" при національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР).

Чистий дохід компанії за січень-березень знизився на 5,6% - до 3,26 млрд грн, валовий прибуток - на 28,6%, до 775,9 млн грн.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На "Укрнафту" доводиться 68% видобутку нафти і конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. 50%+1 акція "Укрнафти" належить НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват", співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

"Укрнафта" володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами (Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанефтегаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз), трьома газопереробними заводами (Гнидынецкий, Качанівський, Долинський), а також трьома буровими управліннями (Ахтыркское, Прилуцьке і Прикарпатське) і значним числом інших нафтосервісних підрозділів. Крім того, компанії належать 563 АЗС по всій території країни.

Читайте також: Держпотребінспекція оштрафувала "Укрнафту" на 190 млн грн.