ua en ru

Чистий прибуток Societe Generale в другому кварталі скоротився на третину, до 747 млн євро

Великі списання по грецьким держоблігаціям привели до того, що доходи французького Societe Generale у другому кварталі серйозно скоротилися. Чистий прибуток впав майже на третину, до 747 млн євро, повідомляє РБК daily. Показник виявився набагато гірше того, що прогнозували аналітики. Глава Societe Generale Фредерік Удеа вельми песимістично оцінив перспективи подальшого розвитку свого інституту. Він поставив під сумнів оголошену ще в травні мету - заробити за поточний рік чистий прибуток в обсязі 6 млрд євро - через важку ситуацію у всій банківській галузі та зростання ризиків економічного підйому. Чистий прибуток Societe Generale за минулий рік склав майже 4 млрд євро.
Societe Generale скорегував вартість наявних у нього грецьких бондів на 395 млн євро в бік зниження. Societe Generale активно працює і в інших проблемних країнах Європи. При цьому загальний обсяг своїх ризиків по держбондам Італії, Іспанії, Португалії, Ірландії та Греції за станом на 30 червня банк оцінює в 10,2 млрд євро. Це вже на цілий мільярд більше, ніж в кінці грудня 2010 р. До речі, за той же період Deutsche Bank скоротив свої ризики в тих же країнах на 70%, довівши їх до обсягу 3,7 млрд євро.
Інвестори висловили розчарування фінансовими результатами Societe General. Після їх оголошення акції банку впали відразу на 9%. До кінця торгової сесії ситуація лише трохи покращилася - падіння котирувань становило до 7%.