ua en ru

Число жертв катастрофи біля берегів острова Лампедуза досягло 300 осіб

Число жертв катастрофи біля берегів італійського острова Лампедуза досягло 300 осіб, передає Reuters. Раніше повідомлялося про 92 загиблих.

Кораблі берегової охорони і місцеві рибалки врятували 151 людини вранці 3 жовтня 2013 р. До вечора того ж дня з води було вилучено 104 тіла, в тому числі трупи трьох дітей і двох вагітних жінок. Водолази, які обстежували місце катастрофи, стверджують, що на судні, який затонув на глибині 40 м, залишилися ще кілька десятків людей. Надії на їх порятунок немає.

20-метрове судно з п'ятьмастами мігрантами з Східної Африки на борту, що відплило з лівійського порту Місурата в напрямку Італії, припинило рух після поломки двигуна. Щоб привернути увагу рятувальників, пасажири підпалили простирадло, але в результаті необережного поводження з вогнем на судні загорівся резервуар з паливом. Рятуючись від пожежі, люди перемістилися до борту, не займаного вогнем, чим викликали сильний крен судна, що перекинулося і затонуло.

Президент Італії Джорджо Наполітано заявив, що Європейський Союз зобов'язаний вжити заходів, щоб зупинити масову загибель невинних людей". Нагадаємо, що всього за 4 дні до катастрофи 13 осіб загинули при спробі досягти східного узбережжя Сицилії. Всього в 2012 р. близько 500 мігрантів загинули або пропали безвісти шляхом з Африки в Європу.