ua en ru

Число сирійських біженців у Туреччині перевищело 5 тис. чолоік і буде зростати

Понад 5 тисяч осіб перемістилося за останні дні в сусідню Туреччину із сирійського міста Джіср-еш-Шугуров. Такі дані навело управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), передає радіо "Маяк".
Для розміщення людей у Антакіі створено чотири наметових табори. Однак у УВКБ та Міжнародному Червоному Хресті очікують збільшення числа біженців. За відомостями їх представників, на кордоні з Туреччиною зосередилося ще не менше 10 тисяч чоловік.
Сирійські сімей сховалися на турецькій території із-за бойових дій, які ведуть в провінції Ідліб урядові війська із загонами повстанців. Серед військовослужбовців є убиті і поранені. Ліквідовано декілька озброєних банд, частина бойовиків здалася спецназівцям. Антитерористична операція не закінчилася, переслідування екстремістів на півночі Сирії триває.
Сапери, розмінували сьогодні основні дороги в Джіср-еш-Шугуров, що дозволило відновити нормальне життя в цьому районі. У ряді місць жителі зустрічали солдатів квітами і обсипали їх по східній традиції зернами рису.