ua en ru

Чиновники подаватимуть електронні декларації з 1 вересня, - Корчак

Чиновники подаватимуть електронні декларації з 1 вересня, - Корчак Фото: Корчак розповіла, коли чиновники почнуть подачу електронних декларацій

Тим самим будуть виконані зобов'язання України перед міжнародними партнерами

Особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування подаватимуть електронні декларації про доходи з 1 вересня. Про це сьогодні на спільному засіданні комітетів ВРУ з питань запобігання і протидії корупції та з питань інформатизації і зв'язку заявила голова НАЗК Наталія Корчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні НАЗК про внесення змін до деяких рішень НАЗК що стосуються функціонування Єдиного державного реєстру декларацій, і сьогодні ми рішення опублікуємо і з того моменту, як воно буде заюстовано, суб'єкти декларування будуть подавати уже декларацію з 1 вересня 2016 року", - заявила Корчак.


Вона зазначила, що тим самим будуть виконані зобов'язання України перед міжнародними партнерами.

"Ми провели ряд зустрічей з ПРООН, - це та міжнародна організація, яка профінансувала даний проект, - і ми дійшли одностайного розуміння у тому, щоб НАЗК у найкоротші терміни (сьогодні ми будемо приймати це рішення) стала повноцінним володільцем програмного продукту з усім технічним описом і специфікацією - це та документація, яка у нас була відсутня", - повідомила голова НАЗК.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України (у співпраці з ПРООН) до 31 серпня доопрацювати перші три модуля програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.