ua en ru

До 31 серпня Держспецзв'язку повинна сертифікувати е-декларування

До 31 серпня Держспецзв'язку повинна сертифікувати е-декларування Фото: до вересня мають бути доопрацьовані перші три модулі програмного забезпечення для е-декларування

Ніякі технічні проблеми не можуть зривати стратегічно важливого для держави плану

Президент України Петро Порошенко доручив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України (у співпраці з ПРООН) до 31 серпня доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це повідомила голова НАПК Наталія Корчак на своїй сторінці в Facebook.


"Держспецзв'язку належить усунути недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, і видати також до 31 серпня Атестат відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій", - додала Корчак.

Згідно з повідомленням, президент також підкреслив, що для повноцінного функціонування системи Єдиного державного реєстру декларацій вже створена належна законодавча база, тому "ніякі технічні проблеми не можуть зривати стратегічно важливого для держави плану і перешкоджати твердій політичній волі боротися з корупцією".

Шановні друзі, тут вже встигли мене покритикувати, за ті як я розташовую матеріали на своїй сторінці, приємно, що така...

Опубліковано Корчак Наталією 17 серпня 2016 р.

"Міністр фінансів Олександр Данилюк, у свою чергу, заявив про готовність ініціювати оперативне рішення щодо фінансування робіт по забезпеченню четвертого і п'ятого модулів системи електронного декларування. Роботу над цими модулями Держспецзв'язку повинна виконати самостійно в стислі терміни", - розповіла голова НАПК.

Нагадаємо, у ЄС вважають, що запуск електронного декларування в тестовому режимі має мало сенсу і, фактично, може стати контрпродуктивним.