ua en ru

Чиновник ФІФА Річард Гавкіт визнав себе винним у корупції

Чиновник ФІФА Річард Гавкіт визнав себе винним у корупції Фото: Гуаму Річард Гавкіт

Він звинувачувався в декількох випадках отримання хабарів від футбольних функціонерів

Член комітету Міжнародної федерації футболу (ФІФА) з аудиту і глава Футбольної асоціації Гуаму Річард Гавкіт визнав у суді Брукліна свою провину за звинуваченнями в корупції. Про це повідомляє AP.

Чиновник обвинувачувався у кількох випадках отримання хабарів від футбольних функціонерів, а в 2011 році, згідно з даними слідства, він отримав 100 тисяч доларів від неназваного чиновника Азіатської конфедерації футболу (AFK), який згодом претендував на пост глави ФІФА, в обмін на голос Лая в його користь. Крім того, в період з 2009 по 2014 роки він отримав близько 850 тисяч доларів від різних футбольних чиновників в азіатському регіоні за допомогу в просуванні їх інтересів.

Наголошується, що Гавкіт визнав себе винним за всіма зазначеними звинуваченнями. Крім того, функціонер, який також є громадянином США, зізнався у приховуванні іноземних банківських рахунків і погодився виплатити понад 1 млн доларів у вигляді штрафів.

Нагадаємо, національна прокуратура Франції відкрила розслідування корупції в ФІФА, яка, зокрема, стосується процесу виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.